Mura_18.07.2015

Spust po Muri, 18.07.2015

Skok na osnovno stran - - - - - Pošlji sporočilo

Pripeka in gradbena dela ...

Tokratno sobotno vstajanje je bilo tempirano na četrto uro zjutraj, pa ne zaradi obljubljenega spusta po Muri, ki se mi je vse do zadnjega trenutka uspešno izmikal iz rok, za to soboto sta se najavila mojstra, ki bi naj dokončala zaključni sloj fasade. Ja, pa je šel po vodi pričakovani spust po Muri sem si rekel. No ja, skoraj, med njunim delom je beseda nanesla na njun SUP in seveda na današnje dogajanje na vodi. Pa sta pohitela in že sem lahko budil Mateja z dobro novico. Greva, kjub vsemu se bo izšlo!

Proti Gornji Radgoni naju malo namoči siv oblak pod katerim sva vozila. Kmalu sva na štartnem mestu ob mostu, ki meji med državama. Sama sva, nikjer žive duše, vsaj tako je izgledalo. Skočiva še čez mejo, morda je tam kje primerno mesto za štart!? A nazadnje prisiljena obrniti ugotavljava, da se tudi na tlf. nihče ne oglasi. Nič, še skok do Radenc morda so tam... So ja, gasilci kot sardelce v velikem kombiju z še večjim raftom, ampak oni nič ne vedo o našem kajakaškem spustu. Obrneva nazaj, med tem se na ograji mostu v Gornji Radgoni pojavi velik transparent "START". Juhu, spust bo.

Po začetnem razočaranju z iskanjem lokacije, se dobimo še s Tonetom in Matejo na kavici, potem pa na start. Voda je dokaj kalna in kar tekoča, kot se za Muro pač spodobi. Ni nas veliko, lani je bilo menda 45 udeležencev spusta. Veslamo in se zabavamo, tudi Mateja, ki se je šele pred mesecem dni prvič usedla v kajak, uživa na polno. Dobro ji gre, kot da ima več izkušenj kakor staža v čolnu. Nekaj manjših brzic vmes poskrbi za brezplačno prhanje in dvig adrenalina, a ker je vode dovolj je kamenje na dnu ostalo nedotaknjeno. Nekje v spodnji polovici naredimo krajši postanek toliko, da se noge pretegnejo. Dva zaplavata čez reko, kar sploh ni mačji kašelj ob tolikšnem pretoku, nato nadaljujemo. Kmalu smo na cilju, po dobrih dveh urah in 15 preveslanih kilometrih pristanemo v bližini Bakovcev. Organizator poskrbi za prevoz čolnov, sledi kosilo, ki priznam, je teknilo.

Bilo je super, za nami je lepo izkoriščena sobota!


MK
Foto: Mijo

Page | 1 | 2 |


ATVS team  |   climbing & Mountaineering