Krk_13.08.2016

Plavnik - Krk / Severni Jadran, 13.08.-15.08.2016

Skok na osnovno stran - - - - - Pošlji sporočilo

Raziskovanje otokov

Podaljšan vikend je minil kot bi trenil - namesto osebnega praznovanja sem si umislil raziskovanje jadrana. V soboto zgodaj zjutraj sva se s Karmen odpravila natovorjena z vsem mogočim za preživetje v naravi, novim dogodivščinam naproti.

Prvi dan sva štartala v kraju Krk na Krku, raziskovala otok Plavnik in na njegovi zahodni strani (proti Cresu) poiskala modro Špiljo, zvečer pa bivak na vzhodni obali. Noč je bila zanimiva, družbo so nama delale živahne ovce, kapitalni jelen in srne, ter nekje gor višje baje tudi dvije svinje. Zjutraj pa na vzhod, proti Krku in naprej. Vmes se je sredi morja pokvarilo krmilo - utrgala jeklena vrv, očitno preveč veslam !? Sledilo je šlepanje do obale, pa improviziran servis, ki se je uspešno zaključil, lahko sva nadaljevala raziskovanje proti Punatu, ter se zvečer vrnila do avta. Oprala vse in natovorila, slabih 20 km južneje se v Baški že v temi parkirava. Bivak nekje pod vzhodnimi stenami kjer sva spomladi "mal" plezala, zjutraj pa spust v dolino in čolne v vodo ter proti FKK kampu in naprej. Ker Vela Luka ni bila preveč mikavna, sva nadaljevala do Male Luke, ki je res biser zase, kot raj na zemlji odrezan od obalnega vrveža. Tam sva preživela kar nekaj časa, nazaj grede pa raziskovala vse mogoče luknje in špilje skoraj do Baške. Vmes še kuhanje večerje na že znanem izhodu v morje iz velikega kanjona Vrženice, ter zadnji kilometri/milje že v mraku do Baške. V treh dneh so mrknili vsi akumulatorčki (tracker, kamera, pomorska navigacija), majhen sončni panel ni uspel dopolnjevat...

Full lep vikend je bil, lepi spomini in še lepši vtisi. Sosedje pozitivno presenečajo... skoraj povsod kante za smeti, ki jih zvečer redno praznijo, tudi na otoku ki sploh ni naseljen. V treh dneh dokaj lahkotnega veslanja sva videla veliko, za sabo pustila nekaj več kot 83 km v večinoma ne preveč razburkanem morju. Veliko lepega vremena, občasno nekaj vetra in malce valov. Kot vedno, bilo je top, za dušo in telo!

Krk - Plavnik - Rt Madona - U.Jabučina - U.Krušija - Špilja - U.Skala - M.Plavnik - Rt Krnjacol - U. karkadol (O.Krk) - Krk - Baška - U.Bunco Luka - Vela Luka - Mala Luka - U.Konjska - U.Dubna - U.Vela Vrženica - Zarok (Baška).


MK


Page | 1 | 2 | 3 |


ATVS team  |   climbing & Mountaineering