Drava_14.06.2014

Spust po Dravi, 14. junij 2014

Skok na osnovno stran - - - - - Pošlji sporočilo

Prvič v kajaku

Namesto v skale sva se tokrat odpravila z Mijotom na vodo. Malo iz firbca, malo za hec, sem zagrabila enkratno priložnost, da se preizkusim še v vodnih športih. Pa še dober trening za mišice bo!

Čudovit sončen dan je vabil, družba vodnih navdušencev se je počasi zbirala na dravskem bregu v Staršah pri Mariboru. Pripravili smo opremo, si nadeli rešilne jopiče, nekateri celo čelade (no tale del opreme mi je pa že poznan, sam da se ne bojo zdej začel še dret: cepine v roke! ..lol). Še nekaj osnovnih napotkov, kratek "schnell kurs" osnov veslanja, in že je sledil krst. V spremstvu starih mačkov kajakašev je šlo po vodi kot po maslu. Da pa ne bi bil taprvi dan veslanja preveč na izi, so mi že na prvem postanku nabriti veslači zamenjali turni kajak z manjšim za hitre vode, ki ga ljubkovalno kličejo "vrtavka", rekoč: Sej moreš sprobat vse vrste čolnov! Tale se je vrtel po vodi kot brez nadzora, kar nekako se ni hotel postavit v pravo smer kljub mojim naporom. Ker teče reka na tem mestu umirjeno in počasi, je kot nalašč za učenje tovrstnih vragolij.

Na cilju pod Ptujskim gradom (pri Termah) smo si začetniki in izkušenejši ponosno čestitali. Prvi srečni, ker smo uspešno premagali reko in ubrzdali svoja plovila, celo nekaj manjših brzic se je znašlo na poti, drugi pa, ker so kolono bolj ali manj spretnih kajakašev pripeljali v cilj brez mokrih nezgod. Sledila je še nagrada, pivo in topla malica, špageti seveda. Za konec čudovitega dneva smo se namakali v termah, saj je bila Drava še za kanček premrzla. Pika na i današnje sobote pa je bil spust po toboganih. Taprave poletne euforije med redkimi kopalci še ni bilo, le dva "starca" sta navdušeno letala gor in dol med mladežjo, kot da sta na športnem dnevu in pri tem pridno kurila kalorije špagetov.

Da bi taki in podobni špotni dnevi še sledili, saj vendar prihaja poletje in počitnice, užitek za mlade in tiste "mlade po srcu".
Tobogani v Termah Ptuj pa so zakon, z in brez blazin!!!


Karmen Perme


Page | 1 | 2 |


ATVS team  |   climbing & Mountaineering