Rovinj_24.06.2016

Rovinj, 24. - 26. junij 2016

Skok na osnovno stran - - - - - Pošlji sporočilo

Med 25. ter 26. 6 je v Rovinju potekal sedaj že tradicionalni Plezalni tabor ŠAO - ROVINJ. Vabljeni so bili vsi člani odseka, vključno s tečajniki Alpinistične, ter Športno plezalne šole 2016.

Tečajnica Janja Burkelc je svoje doživetja opisala takole:


Kot že nekaj let poprej se je odsek odpravil na poletni plezalni konec tedna v Rovinj. Druženje je bilo namenjeno tako vajam letošnjih tečajnikov, kot tudi spoznavanju s člani kluba. Nekateri so vroče sončne dneve izkoristili in oddih podaljšali še za dan ali dva. V petek, 24. junija smo se v popoldanskem času vsi zbrali v kampu Oaza. Večer smo izkoristili za spoznavanje in druženje, kitaristi pa so vrgli tudi kakšno v strune.

Zjutraj smo se zaspano odpravili do plezališča in se razdelili v pare. Izbira smeri v kar sedmih sektorjih je bila široka in raznolika. Uživali smo tako v »platah«, kot tudi v bolj razgibanih smereh. Nekateri sektorji bo bili višje nad plažo in so omogočali čudovite razglede, drugi pa nižje čisto ob obali. Izkušnje starejših članov so prišle nam tečajnikom še kako prav. Pomagali so nam pri izbiri najlepših smeri in nas spodbujali v težje podvige. Sonce nam ni prizanašalo, zato smo se okoli druge ure že hladili v morju, počivali v senci in debatirali o plezariji.

Navdušeni nad sobotnim scenarijem smo enako ponovili še v nedeljo, dan zaključili malce prej s pospravljanjem šotorov in se počasi odpravili domov. Tabor je bil odličen zaključek alpinistične šole, saj so bili pred tečajniki le še izpiti, in pa prijetno druženje in sklepanje novih prijateljstev.

Janja Burkelc
Fotografije: Mijo in Karmen

Page | 1 | 2 | 3 |


ATVS team  |   climbing & Mountaineering